Spravuješ svoj čas správne?

 Ak si samostatne zárobkovo činná osoba určite nám dáš za pravdu, že: “čas sú peniaze”. Klient platí za hodiny, minúty a sekundy tvojej práce, ale každému sa stane, že svojim časom plytvá kade-tade. V dnešnej dobe je dosť ťažké vyhnúť sa ROZPTÝLENIU ako napr. vo forme nekonečného SKROLOVANIA FB, INSTAGRAMU a iných sociálnych sietí, ktoré nás denne odchytia na pár hodín. Takže tu je pár trikov, ktoré praktizujeme aj my vo WEBBITE!  :)

 

1.) Vstávaj skôr


Nie, 10:00 nie je skorá ranná hodina. :D Takže budík minimálne na 7:00 a ideš!

 


2.) Zadováž si diár

 

Áno, staré ale osvedčené. Či to bude KLASIKA alebo nejaký VÝDOBYTOK dnešnej doby v mobile necháme na teba, hlavne si ho už ZALOŽ!

 


3.) Sleduj si odpracovaný čas

 

Dnes na to môžeš použiť kopec nástrojov, ktoré nájdeš ZADARMO na nete. Takže už žiadne nadrobené hodiny bez toho, aby si za nich dostal od klienta zaplatené. Na konci mesiaca si vie pekne skontrolovať koľko času si na projekte trávil a čo presne si robil.  :)

 


4.) Používaj sociálne siete na marketing

 

Neustále skrolovanie a lajkovanie susedovho nového šteniatka ti PENIAZE NEPRINESIE a hlavne ti to uberie z tvojho času. Venuj čas na sociálnych sieťach radšej reklame a zviditeľni svoju fan page alebo blog. 


5.) Svoj mobil nechaj položený na stole

 

Nie, ak nezavolal pred 5timi ani 10timi minútami ani teraz NEZAVOLÁ! Takže zapni zvonenie a nechaj mobil ležať displeyom dole a radšej venuj svoj čas inde. Čo ak ťa zvábia vlny Facebooku a ty začneš skrolovať na breh až do vyčerpania.


6.) Venuj čas dôsledným klientom

 

Je veľmi dôležité, aby to medzi tebou a klientom tak povediac KLAPALO. Takže, ak ťa klient sklamal raz, radšej spoluprácu ukonči v dobrom a zameraj sa na spoľahlivých a dôsledných klientov. Tak už nikdy nebudeš musieť písať KOPEC MAILOV ohľadom faktúr a stretnutí, ktoré klient premeškal. 


Ta dá! To boli naše tipy na lepšie SPRAVOVANIE ČASU. Takže už žiadne výhovorky a začni na sebe podľa nich makať !  :)